Spørgsmål/Svar

Beskrivelse af internetudbydere

UnoTel har testet IP-telefoni udstyr med følgende leverandører af internet. Nedenunder kan du læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på.

Yousee (Yousee Bredbånd)
Yousee Bredbånd kan låse dit udstyr på mac-adressen. Det kan derfor kræve en registrering af adapteren før du kan benytte IP-Telefoni. Hvis du har et af følgende modems har Yousee brug for at registrerer din adapter: Webstar Scientific Atlanta, Motorola SB5100, Motorola SB4200. Har du et af følgende modems er det ikke nødvendigt at registrerer din adapter: Netgear CVG824, Netgear CG3200, Netgear CG3000, Netgear CG2000.

For at kunne registrerer din adapter skal Yousee bruge "MAC"-adressen. Den finder du på klistermærket på undersiden af adapteren. Det er et 12-cifret nummer med både tal og bogstaver.

TDC ADSL & TDC Medarbejderbredbånd
Din IP-adresse hos TDC kan være låst. Hvis der ikke kommer lys i 'klar' på IP-adapteren, skal du vente 1-2 timer før TDC godkender dit nye udstyr.

Vær opmærksom på, at TDC nogle steder i landet kræver, at du har en aktiv fastnettelefonlinie (en såkaldt 'bærelinie'/'basislinie'), for at du kan beholde din internetforbindelse. Du bør selv kontrollere med din udbyder, om dette er påkrævet. UnoTel A/S undersøger ikke dette, og kan dermed ikke holdes ansvarlig for dette.
TDC tilbyder en alternativ løsning, hvor du i stedet kan oprette en basislinie. Kontakt TDC for nærmere information.

Telenor ADSL
For at benytte UnoTel A/S IP-Telefoni med din Telenor router, skal du kontakte Telenor og bede dem foretage følgende ændringer på din router:

Porte der skal åbnes:
5060 TCP/UDP
5004 TCP/UDP
Desuden skal UDP åbnes for alle portene i området 15000 til 20000

Stofa
Stofanet kan låse dit udstyr på mac-adressen. Det kan derfor kræve en registrering af adapteren før du kan benytte IP-Telefoni. Kontakt Stofa support på tlf.: 88 30 30 20 for yderligere hjælp.


Arrownet
Har du problemer med at få telefonforbindelsen til at virke, er løsningen, at du får en fast IP-adresse tildelt af din internetudbyder.

Galnet
Som udgangspunkt er der ingen problemer med Galnet.

GVDNET
Kabelnet, se eventuelt beskrivelse for Webspeed.

ComX
Internetleverandøren låser deres kunders MAC-adresse. Dette betyder at MAC-adressen skal frigives hos ComX. For at få ændret dette skal du kontakte udbyderen på 70222229 og oplyse MAC-adresse og kundenummer.

Fælles internet/Boligforeninger
Er din internetforbindelse en fælles forbindelse, som du deler med andre brugere på eksempelvis et kollegium, og du ikke har en dedikeret mængde båndbredde (minimum 256/128), skal du være opmærksom på, at kvaliteten på telefonien er afhængig af, hvor meget de andre anvender af internetforbindelsen. Hvis belastningen af internetforbindelsen er for stor, kan det betyde at der opstår problemer med dårlig kvalitet, ekko etc.

Tilbage til Spørgsmål/Svar

 
     
Copyright 2004-2024 UnoTel Kundeservice